Button Huur nu een vlot of een boot
VlotGent, foto VlotGent, foto VlotGent, foto VlotGent, foto VlotGent, foto VlotGent, foto VlotGent, foto VlotGent, foto VlotGent, foto VlotGent, foto VlotGent, foto VlotGent, foto VlotGent, foto VlotGent, foto VlotGent, foto VlotGent, foto
VlotGent: alles over onze vlotten

Gent is een fantastische stad waar er via zijn uitgebreid net van waterwegen tot in het ommeland zeer veel pittoreske hoekjes te ontdekken zijn.

VlotGent biedt je varende terrassen aangedreven met fluister-stille elektromotoren, die enkel op basis van zonne- en windenergie worden voortgestuwd.

De Leie, de Schelde en alle verbindingskanalen in het netwerk, stralen een magie en een rust uit waarvan optimaal genoten kan worden, dank zij de varende stilteterrassen op basis van zonne- en windenergie.

kies een zone

Gent wordt door sluizen in twee delen onderverdeeld.

  • Het Zuidwestelijke deel met monumentale gebouwen aan de Ketelvest, Schelde en Leie. Maar ook de rust en de natuur langs de Oude Scheldearm. Om deze zone te verkennen, biedt VlotGent vaartuigen aan zonder dakstructuur, met een lichte, geruisloze motor, die alle wateren bevaren kan, behalve de zone van Gras- en Korenlei.

    Wil je bijkomend in deze zone de razendpopulaire, maar heel drukke Gras- en Korenlei ontdekken? Dat kan! Bekijk hier ons aanbod. Check zeker ook eens onze tijdelijke winteractie.

  • De hippe buurt in het Noordoosten van Gent tot aan het Houtdok. Met het historische Portus Ganda, de gezellige buurt langs de Visserij en de Lousbergkaai. Hiervoor bouwden we een vaartuig met lichte dakstructuur en iets sterkere motor, geschikt voor de ruimere en bredere stukken in dit historisch havengebied.

Bekijk of download hier het vaarplan van VlotGent.

reserveer jouw vlot (*)

  ZUIDWEST   NOORDOOST
  start: Stropkaai   start: Keizerpark
 
  4 p. 6 p. 8 p.   4 p. 6 p. 8 p.
2u €85 €110 €125   /// €110 €125
3u €110 €140 €160   /// €140 €160
4u €125 €160 €185   /// €160 €185
dag €160 €185 €230   /// €185 €230


  reserveer Zuidwest   reserveer Noordoost

Indien je meer dan een week op voorhand reserveert, vragen we een voorschot van €50 op rekeningnummer BE16 7390 1874 7774.

(*prijzen geldig vanaf 11/01/2023)

Elk vlot is gekeurd en verzekerd voor maximaal 4, 6 of 8 personen. Meer personen zijn niet toegelaten.

Onze vaartuigen zijn uniek in Europa en varen 100% op eigen zonne-energie. Daardoor zijn ze volledig geruisloos en verloopt het onderlinge contact tussen verschillende vaartuigen zeer comfortabel. We hebben vaak grotere groepen die met meerder vaartuigen gaan varen. Ze komen steeds heel enthousiast terug.

wat bij regenweer?

Gratis annulatie en/of omboeking mogelijk tot drie uur voor afvaart.

vaarbewijs nodig?

Dankzij een opbouw van het catamaran-principe krijgt men een zeer groot en stabiel oppervlak met een toch erg kleine diepgang. Hierdoor zijn onze vaartuigen veel stabieler en wendbaarder dan een traditionele boot. De geruisloze buitenboordmotoren zijn zo gekozen dat ze een maximale snelheid van slechts 6 à 7 km/u halen waardoor er geen vaarbewijs nodig is. De schipper moet wel minstens 18 jaar zijn en wordt ook geacht de regels betreffende alcoholintoxicatie te respecteren zoals ze gelden op de openbare weg.

eten en drinken?

Geniet op je vlot gerust van zelf meegebrachte hapjes en drankjes. Of bestel iets lekkers bij één van de door VlotGent warm aanbevolen Gentse restaurants, traiteurs of cafés .

maak het nog leuker voor kinderen

Vaar je met kinderen in het Zuidwestelijke deel? Speel dan zeker eens het Pol Cosmo waterbeestjes familiespel.

ontdek Gras- en Korenlei

Het moet gezegd: de Gras- en Korenlei zijn razend populair. Allicht terecht, maar daarom ook heel erg druk, ook op het water. Om de drukte op de wateren aan te kunnen, bouwden wij een specifiek vaartuig met de modernste technologieën.

  GRAS-& KORENLEI
  start: Stropkaai
 
  4 p. 6 p. 8 p.
3u /// €185 €220
4u /// €205 €260
dag /// €245 €310


  reserveer
Graslei

Elk vlot is gekeurd en verzekerd voor maximaal 4, 6 of 8 personen. Meer personen zijn niet toegelaten.

Indien je meer dan een week op voorhand reserveert, vragen we een voorschot van €50 op rekeningnummer BE16 7390 1874 7774.

(*prijzen geldig vanaf 11/01/2023)


Lees meer over VlotGent - milieudoelstellingen


E

©VlotGent.be - web:
powered by SmartShip bv